Administrar

EDUCACIÓ POLÍTICA. L'assignatura pendent.

asegelat | 28 Maig, 2007 21:48

A les campanyes electorals, ens donen vint-i-quatre hores per reflexionar abans de votar. Ja en fa més de vint-i-quatre que hem votat i encara reflexiono envers els resultats.
Abans de manifestar-vos les meves reflexions i pensaments que me assoleixen, vull afirmar la convicció de que les votacions son la festa de la Democràcia i es un privilegi poder escollir aquelles persones o formacions que pensam, seran el millor per a la nostra Comunitat.

Vull dir també, que acat i respect profundament els resultats obtinguts a les urnes, com no pot ser d'altre manera. Dit això però, compartiré amb qui ho vulgui llegir, les meves reflesions. Com sabem, a les escoles ja no es obligatòria l'assignatura de la Religió, es a dir, poden escollir-la o no, entre d'altres alternatives. De les meves reflexions i anades i vengudes del meu cervell, s'ha gestat el següent suggeriment:Suprimir aquestes assignatures i implantar-ne una nova: EDUCACIÓ POLÍTICA. Però abans, s'hauria de implantar per tot arreu en el programa EDUCACIÓ PER ADULTS, per allò de no haver d'esperar tant temps per poder obtenir resultats. S'hauria de crear un Consell Consultiu de savis per poder crear els temaris de l'assignatura i el mètode pedagògic per aplicar-lo.
Jo, com no soc savi i no podré formar part del Consell Consultiu, només puc continuar aportant suggeriments: S'hauria d'explicar la importància del vot, ensenyar a aprendre consciència política, a valorar el programa electoral de les formacions polítiques, a valorar la feina feta i, sobre tot, com i de quina manera l'han feta. No puc entendre que expliquem als nostre fills o nets, a l'hora de educar-los, que no es pot robar, calumniar, dir mentides, enganyar,... i després donem suport amb el vot, als polítics que ho practiquen. Qualcú m'ho pot explicar? Resulta que la formació que està seriosament infectada per la corrupció i amb molts de imputats a les seves llistes, ha sigut la més votada.

Qualcú m'ho pot explicar com si ho fes a un nin de set anys, per favor? Podem dir i jo n'estic convençut, que ja tenim una Democràcia consolidada, però a aquells Països on tenen la Democràcia més avançada i moderna, estic segur que això no passaria.
Somii que a lo millor els nostres fills o, tal vegada els nostres nets, que ja hauran estudiat l'assignatura EDUCACIÓ POLÍTICA, sabran endevinar a qui han de votar i sobre tot,a qui no. A pesar de tot, VISCA LA DEMOCRÀCIA.

Comentaris

 1. educació. Si pot ser MOLTA

  Sort tenim ara de, com dius, poder votar. Emperò com diuen: tenim els polítics que ens mereixem. Avui dia tot val.
  És més, et diré que per a molts (beneits), el coeficient intelectual es medeix proporcionalment a la riquesa obtinguda de manera il·legal. Patètic.
  Si no posam fil a l'agulla aviat, la cosa pot sortir de mare, i en lloc de democràcia tindrem el que diuen una didactocràcia.
  Me pareix una bona idea la educació política. Està bé. Emperò abans s'ha de començar per tenir EDUCACIO.

  I m'explicaré amb un exemple senzill. Al poble dels meus sogres, el que és el batle actual, anava a demanar el vot. Va anar a totes les cases del carrer excepte a la dels sogres. Sap que no són de la mateixa ideologia política, emperò al manco hagués pogut tenir el "detall" d'anar-hi com a TOTES les demés, encara que només fos per demanar-li com es trobava el meu sogre (aqueixat d'una greu i trista malaltia).
  Segurament sabia que en aquella casa no hi havia vots a treure, i no va voler-hi perdre el temps.
  Emperò en aquesta casa, també hi ha fills, tios, nets.. i els hi va saber greu que el batle deixàs de banda a una sola vivenda del carrer.
  Els altres partits ho varen fer, cosa que varen agrair.

  Que quedi clar que el batle , per jo era (i és) una persona honrada políticament i ben valorada. Segurament no va ser conscient del seu fet i estic segur que si sapigués el greu que els hi ha sabut a la família de la meva dona, aniria a demanar disculpes.

  Aquest fet no s'explica a una classe d'educació política. Això estimat i apreciat Asegelat és "e-d-u-c-a-c-i-ó". Millorem l'educació i molts dels problemes ho deixeran de ser.

  xunilung | 29/05/2007, 20:01
 2. És ben trist...

  Efectivament pens que cal immediatament una matèria educativa amb aquest caire educatiu, no deix de pensar amb el que es deuen "desbutzar" segons quins polítics després d'haver desfalcat, enganat, abusat, etc, als/dels seus ciutadans, es veuen corresposts amb una majoria de vots... I encara més reflexiono: com han d'actuar aquests polítics a partir d'ara ? què hem d'esperar d'ells ? Això és com qui diu que al qui roba una cartera li regalin dues entrades al cinema, o que al qui supera el límit de velocitat a la carretera el convidin a un creuer amb vaixell, o que al nin que estira els cabells a l'altre li donin un caramel·let: Estam MALCRIANT als nostres polítics. I a ningú amb dos dits de seny se li pot escapar com evolucionaran en el seu futur comportament aquests especímens davant aquests caramel·lets que lis donam en recompensa als seus corruptes comportaments...

  Jo vull meló... | 01/06/2007, 12:44
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS