Administrar

EDUCACIÓ POLÍTICA. L'assignatura pendent.

asegelat | 28 Maig, 2007 21:48

A les campanyes electorals, ens donen vint-i-quatre hores per reflexionar abans de votar. Ja en fa més de vint-i-quatre que hem votat i encara reflexiono envers els resultats.
Abans de manifestar-vos les meves reflexions i pensaments que me assoleixen, vull afirmar la convicció de que les votacions son la festa de la Democràcia i es un privilegi poder escollir aquelles persones o formacions que pensam, seran el millor per a la nostra Comunitat.

Vull dir també, que acat i respect profundament els resultats obtinguts a les urnes, com no pot ser d'altre manera. Dit això però, compartiré amb qui ho vulgui llegir, les meves reflesions. Com sabem, a les escoles ja no es obligatòria l'assignatura de la Religió, es a dir, poden escollir-la o no, entre d'altres alternatives. De les meves reflexions i anades i vengudes del meu cervell, s'ha gestat el següent suggeriment:Suprimir aquestes assignatures i implantar-ne una nova: EDUCACIÓ POLÍTICA. Però abans, s'hauria de implantar per tot arreu en el programa EDUCACIÓ PER ADULTS, per allò de no haver d'esperar tant temps per poder obtenir resultats. S'hauria de crear un Consell Consultiu de savis per poder crear els temaris de l'assignatura i el mètode pedagògic per aplicar-lo.
Jo, com no soc savi i no podré formar part del Consell Consultiu, només puc continuar aportant suggeriments: S'hauria d'explicar la importància del vot, ensenyar a aprendre consciència política, a valorar el programa electoral de les formacions polítiques, a valorar la feina feta i, sobre tot, com i de quina manera l'han feta. No puc entendre que expliquem als nostre fills o nets, a l'hora de educar-los, que no es pot robar, calumniar, dir mentides, enganyar,... i després donem suport amb el vot, als polítics que ho practiquen. Qualcú m'ho pot explicar? Resulta que la formació que està seriosament infectada per la corrupció i amb molts de imputats a les seves llistes, ha sigut la més votada.

Qualcú m'ho pot explicar com si ho fes a un nin de set anys, per favor? Podem dir i jo n'estic convençut, que ja tenim una Democràcia consolidada, però a aquells Països on tenen la Democràcia més avançada i moderna, estic segur que això no passaria.
Somii que a lo millor els nostres fills o, tal vegada els nostres nets, que ja hauran estudiat l'assignatura EDUCACIÓ POLÍTICA, sabran endevinar a qui han de votar i sobre tot,a qui no. A pesar de tot, VISCA LA DEMOCRÀCIA.

ELECCIONS A PORRERES

asegelat | 24 Maig, 2007 21:20

No soc de Porreres però hi tinc varis amics. L'altre feiem una cervessa i parlavem de l'actualitat, es a dir de la campanya electoral que estem gaudint o patint. Després de saborir un glop del daurat líquit, els hi vaig demanar a meam com ho veien al seu poble. Els seus comentaris, m'han abocat a la conclusió de que es poden aplicar a quasi tots els pobles d'aquesta illa. Es per això que he decidit escriure aquestes quatre opinions dels meus amics. P.P. Hem diuen que es presenta un individu de cap de llista que, fora de campanya el saludes i te fa es batxol, com si no te hagués vist. Ara que estem en campanya, es ell que te cerca i et menja de cas. Altres integrants de la mateixa llista fan el mateix. Els del pp pensen que a les pasades es varen equivocar amb en Palerm però el poble opina que els vots no els va perdre en Palerm, que amb el subjecte que presenten enguany, en treuràn menys. Es veu per el PP, la campanya "funciona" per que tornen simpatics. Je,je El GRUP de la PRINCESA te al poble més o meyns content amb la feina que han fet. Hem diuen que aquest, al contrari que el pp, han sabut rectificar d'hora ja que diuen les malas llengues que abans de posar de cap de llista un tal Bernat, volien posar un del partit que ha estat molts d'anys vora la princesa per ciutat, un tal DamiaNot. Que amb aquest haurien fet aigo. Z.P. Del partit d'en Zapatero, a Porreres diuen que faràn el de sempre:rès. A meam si per a les properes troben un altre candidat. BLOC Del Bloc hem diuen que han fet un grup de gent sana i la majoria jove. Que molts d'ells no tenen vocació política, però amb moltes ganes de fer feina per millorar el poble. Que la cap de llista ha fet una feinada per el poble i que, per ventura no se li ha reconegut amb la mesura que caldría. Es un gust saber que encare es presenta gent amb ganes i desinteresada. Desig que surtin elegits els millors per aquest poble vostro que jo també estimo i m'encanta visitar-lo. Bones eleccions i molts d'anys per a totes i tots.

HONORABLE SAMPOL

asegelat | 19 Maig, 2007 20:39

Fa temps que volia expresar unes paraules de reconeixament a Pere Sampol. Hem vaig sentir una clavada d'espina quant donaren la noticia que en Pere deixava la política. Aquets dies de campanya, penso amb ell molt sovint, el trobo a faltar. Tinc la sort de coneixer-lo i vos puc assegurar que de tots els politics que conec, es el que m'ha mostrat més honradesa i honestitat. A vegades quant escoltave o veia per la tv alguna sesió parlamentaria i després de escoltar a varis parlamentaris. no en vaig trobar mai cap que li fes sombra, per a jo era el millor orador del parlament. Vos puc assegurar que si tots els polítics fossin com ell, llavors si que "funcionaría". No tinc cap dupte, aquestes illes ha perdut un gran polític, però no una gran persona.

La princesa de la Carpa

asegelat | 16 Maig, 2007 14:21

Soc de un poble on hi passa la nova carretera desdoblada que va des de Palma fins a Manacor i he de dir que hem semble molt millor aquest sistema que el de fer autovies i autopistes. Podem gaudir de fluidesa en el trànsit i de més seguretat i no malgastem tant el territori. Però amb els polítics que hem de sofrir, no podem acabar mai bé la festa. Si no record malament hi ha vuit rotondes al llarg de la esmentada carretera i crec, hem puc equivocar en alguna, que cada vegada que l'obra arribava a una d'ellas, es feia una gran inaguració. No es tractava de arribar i tellar una cinta amb les tisores,no. Es montava una gran carpa amb aire acondicionat, la empresa de "catering" per donar menjar als assistens, la empresa de seguretat, la empresa de so,etc. En alguna d'ellas es regalava un detall als asistens, estc segur que no ho feien per fer propaganda electoral, ho feien de bona voluntat. He escoltat rumors de que a cada una d'ellas ens ha costat als ciutadans uns 200.000.-€. Està bé,no? si multipliqueu veureu que estem parlant de unes petites sumes insignificants. Som dels que pensen que hauriem de rebre molt més doblres des de Madrid, que els que podem disposar a Balears no basten per rès, però també penso que es una auténtica vergonya com els administren. Ai! quins polítics de tenim a Marbella, perdò, volia dir Mallorca.

Enhorabona!

asegelat | 12 Maig, 2007 20:11

Si pots llegir aquest missatge és perquè el procés de registre s'ha realitzat correctament. Rep una cordial benvinguda!
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS